02

Jäteratkaisut

Jätehuolto

BIOMAT® Airboxin 384 ilmareikää ja kompostoituvien BIOMAT® roskapussien hengittävä kalvo takaavat sen, että kompostoitavan jätteen kosteus pääsee haihtumaan. Kompostoitava jäte säilyy kuivana ja kiusallisten hajujen muodostuminen vähenee huomattavasti. Valmistettu Saksassa.

BIOMAT® roskapussit kompostoitavaa jätettä varten ovat miellyttävän pehmeää ja hengittävää, biohajoavaa ja kompostoituvaa kalvoa. Jätteenkeräys on siistiä ja helppoa.

BIOMAT® roskapussit ovat biohajoavia ja kompostoituvia eikä niihin ole käytetty geenimuunneltuja raaka-aineita. Ne ovat erittäin kestäviä ja kosteutta pidättäviä. BIOMAT® roskapussit sopivat myös kotikompostointiin ja ne on helppo asettaa BIOMAT® Airbox-jäteastiaan. BIOMAT® roskapussit myös parantavat erilliskerätyn kompostijätteen puhtautta.

Nykyaikainen kompostoitavan jätteen käsittelylaitos pystyy prosessoimaan 250 000 tonnista kompostijätettä 48 000 tonnia kompostia ja biometaanista 83 000 000 kWh energiaa.

Roskapusseja kompostoituvalle jätteelle on saatavana sangoilla ja ilman sekä tilaa säästävinä repäisyrullina tai laatikkopakkauksina.

Pussien koot ovat: 10, 15 ja 30 litraa

Kompostoitava ja kierrätettävä jäte voi aiheuttaa ajan myötä monenlaisia ongelmia, kuten pinttynyttä likaa, toukkia ja hajuhaittoja. Jäteastian pesu ei myöskään ole kovin miellyttävää. BIOMAT®roskapussit pitävät jäteastian puhtaana ilman pesua. Vettä säästyy, ei hajuhaittoja ja toukkaongelmaa kesällä eikä jätteen jäätymistä talvella.BIOMAT® roskapussit ovat erittäin joustavia, joten ne on helppo asettaa jäteastian reunan yli. Samalla suojataan myös jäteastian reunat.

BIOMAT® roskapussit sopivat kaikkiin 60–240 l standardikokoisiin jäteastioihin, jotka on tarkoitettu sekajätteelle tai kompostoituvalle jätteelle. Ne ovat biohajoavia, kompostoituvia ja valmistettuilman geenimuunneltuja raaka-aineita.

Biopusseja kompostoitavalle jätteelle on saatavana tilaa säästävinä repäisyrullina tai laatikkopakkauksina.

Pussikootovat 60, 80, 120 and 240 l.

BIOMAT® paperipusseja erityisesti kotitalouskäyttöön on saatavana kolmea mallia:

• Paperipussi kompostoitavalle jätteelle. Pussikoot 8-25 l.
• Paperinen suojapussi kompostijäteastialle. Valkaisematon, hyvin kosteutta kestävä paperi, myös asiakkaan omalla painatuksella. Pussikoot 80-240 l.
• Paperipussi puutarhajätteelle. Todella kätevä puutarhajätteen, kuten ruohonleikkuu- ja oksajätteen keräämiselle. Pussikoot 40-240 l

Roskapussit ja säkit saatavana myös hyllyvalmiina "private label" tuotteina.

Optisesta tunnistamisesta on tulossa yhä tärkeämpää erilaisten jätejakeiden lajittelussa. Myös kompostointi- ja biokaasulaitoksissa voidaan hyödyntää optista lajittelua puhtaamman biojäte jakeen aikaansaamiseksi. Esimerkiksi käytettäessä värillisiä sertifioituja biojätepusseja, pystytään optista lajittelua toteuttamaan. Optisella lajittelulla voidaan hylätä biojätteeseen kuulumattomia epäpuhtauksia biojätteen käsittelyssä.