02

Avfallslösningar

Avfallshantering

Tillverkad i Tyskland har BIOMAT AirBox ventilerade avfallsbehållare 384 perforeringar för luftcirkulation. I kombination med BIOMAT-avfallspåsar gör underverk: ett riktigt friskt andetag för komposterbart avfall! Membraneffekten av bioavfallspåsarna och perforeringarna i AirBoxen lådan låter vatten avdunsta, vilket innebär at bioavfallet förblir torrare och fräschare. Du kan äntligen andas igen - och bananflugor hör till det förflutna.

BIOMAT® organisk avfallspåse känns inte bara sammetsmjuk. Den andningsbara biofilmen är ansvarig för att bioavfallssamlingen är fräsch och enkel.

Den är biologiskt nedbrytbar och komposterbar och garanterad fri från genetiskt modifierade råvaror. Dess hållbarhet och våtstyrka är övertygande. Den organiska avfallspåsen är också lämplig för kompostering hemma och kan enkelt sättas in i BIOMAT® AirBox. Bioavfallspåsar hjälper också till att förbättra renheten hos det separat insamlade organiska avfallet. En modern bioavfallsanläggning kan sedan bearbeta 250 000 ton bioavfall till 48 000 ton kompost och 83 000 000 kWh biogas.

De organiska avfallspåsarna finns med och utan handtag, på utrymmesbesparande rullareller i förvaringslådan.

Tillgängliga storlekar: 10, 20 och 30 liter

Som ni vet händer det mycket i ekologiska och återvinningsbara papperskorgar. Smuts, maskar och stank är ofta konsekvenser. Även att tvätta bort ett sådant ton är inte ett riktigt nöje. BIOMAT® avfallspåsar är nu till hjälp för att hålla tonerna strålande rena utan att tvättas. De sparar alltså vatten, förebygger lukt- och maskproblem på sommaren och frysning av avfall på vintern är en sak av det förflutna. Dessutom visar de sig vara töjbarhet och kan lätt sträckas över tonerna. Detta skyddar också tonkanten.

Avfallspåsarna kan användas för allt standardiserat restavfall, organiska och återvinningsbara soptunnor i storlekar från 60l till 240l. De är biologiskt nedbrytbara, komposterbara och fria från genetiskt modifierade råvaror.

BIOMAT® avfallspåsar finns på utrymmesbesparande risrullar eller i förvaringslådan.

Tillgängliga storlekar: 60, 80, 120 och 240 liter

Eftersom inte allt trä är detsamma och papperssäckar inte är desamma, har vi skapat en innovation med BIOMAT®-påsarna av kraftpapper som har vad som krävs för att bli en sann klassiker för organiskt avfall, ekologiska soptunnor och trädgårdsavfall.

Papperspåsarna finns därför i tre varianter. Å ena sidan är detta bioavfallspåsen av kraftpapper, som är underbart lämplig för förhämtning i hushållet.

Vid hans sida finns en ficsäck gjord av kraftpapper, som hjälper till att hålla ekologiska soptunnar rena. Naturligt brun och våtbeständig och med individuell tryckning.

Tillgängliga storlekar: 7, 8, 10, 80, 120 och 240 liter

Slutligen erbjuder vi  också trädgårdspåsar avkraftpapper. Det är den perfekta partnern i trädgården för lövverk, gräsmatta, träd och buskskärning.

Tillgängliga storlekar: 80, 120 och 240 liter

Naturabiomat erbjuder komposterbara biopåsar designade för användning vid optisk sortering. I komposterings- och biogasanläggningar används ofta optisk sortering för attautomatiskt separera avfallsströmmarna från varandra och för att bättre upptäcka föroreningar i förväg för att säkerställa kompostens renhet. Genom attmärka ekologiska avfallspåsar med t.ex. färgomslag eller prickiga, certifierade organiskt avfallspåsar kan automatiskt identifieras och sorteras kontinuerligtpå anläggningen.